Kisić: Rotiramo 12 igrača za dobar ritam

Pred početak EP u Sarajevu

Kisić: Rotiramo 12 igrača za dobar ritam

Iza stručnog štaba košarkaške selekcije BiH (U-20) je period od 24 dana priprema za EP u Sarajevu, divizija B, koje počinje danas i koje će trajati do 24. jula.

Od svih timova na ovom šampionatu izabranici selektora Kisića su imali najkraće pripreme. U tom periodu odigrano je i 8 utakmica u kojima su zabilježena 4 poraza i isto toliko pobjeda.

Na sami dan otvaranja šampionata, selektor Radomir Kisić za SportSport.ba iznosi svoja razmišljanja o protivnicima u našoj grupi, jednoj od težih na prvenstvu (Island, Bjelorusija, Belgija, Izrael), o samoj formi naših reprezentativaca i o igri kakvu on i saradnici očekuju od naših mladih košarkaških nada.

"Kada pogledamo izgled ostalih grupa i uporedimo ih sa našom, onda možemo reći da baš i nismo imali mnogo sreće. Eto, jedna Velika Britanija slovi kao favorit a upravo je njih, prije neki dan pobijedila Belgija sa kojom smo u grupi. Sa nama je i selekcija Izraela a svi znamo koliko je njihova košarka jaka. Uz sve ovo dodajmo da su se svi barem 30 dana pripremali duže od nas i sve će vam biti jasno. Ne smijemo zanemariti niti grupu sa kojom bi se križali u slučaju prolaza gdje bi se susreli sa Češkom i Velikom Britanijom", govori selektor Kisić te o očekivanjima kada je naša selekcija u pitanju kaže.

"Mi ćemo se truditi da izgaramo na terenu i da igramo što srčanije. Uspjeli smo da u utakmicama rotiramo 12 igrača i vidjeli ste da imamo dobar ritam. U zadnjim susretima bilo je grešaka ali to je normalno pošto je nervoza kako se bliži takmičenje sve veća", rekao je Radomir Kisić te za kraj dodao i sljedeće.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Prevelika očekivanja i pritisak nam ne trebaju u ovom trenutku. Naravno, da postoji jedan normalan i očekivani pritisak ali sam mišljenja da momci mogu odgovoriti na tako nešto."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.