Kiso: Momci u Olimpicu su kraljevi

Dojučeranji veznjak Vukova danas debituje za Hapoel B.S.

Kiso: Momci u Olimpicu su kraljevi

Nenad Kiso, dojučerašnji veznjak Olimpica, prije tri dana potpisao je šestomjesečni ugovor sa Hapoel Be'er Shevom, a već danas će debitovati za ovu izraelsku momčad u susretu 22. kola Ligat ha'Al lige protiv Hapoel Haife.

Kiso je u Olimpic došao prije godinu iz Čukarički Stankoma, a u razgovoru za naš portal ističe da mu je bilo veoma lijepo u tom periodu provedenom u redovima Vukova, te se zahvalio klubu što mu je izašao u susret za transfer u Izrael.

"Super mi je bilo. Zaista su me lijepo prihvatili od prvog dana kada sam došao. Momci sa kojima sam igrao ovih godinu dana su kraljevi", rekao je za SportSport.ba Kiso, koji je u prvom dijelu ove sezone za Olimpic odigrao 13 utakmica.

"Želio bih se zahvaliti Mehmedu Janjošu, Nedimu Jusufbegoviću i cijelom stručnom štabu. Prezadovoljan sam ovim transferom. Hvala klubu što mi je izašao u susret i što su bili veoma korektni prema meni", dodao je 22-godišnji veznjak.

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je imao još nekoliko ponuda, a odabrao je onu najunsoniju, Hapoel Be'er Sheve. Kiso kaže da u klubu ne strahuju za opstanak, iako se ekipa nalazi na 14. mjestu sa 19 bodova iz 21 susreta.

"Imao sam još ponuda, ali ova je bila najunosnija i najbolja. Zaista ponuda je iznenada došla i sve se brzo završilo na obostrano zadovoljstvo. U klubu ne brinu za opstanak. Klub je veoma finanskijski stabilan. Imaju mlad i dobar tim. Opstanak ne bi trebao biti problem, nadam se", rekao je Kiso.

Hapoel Be'er Sheva danas će ugostiti Hapoel Haifu u okviru 22. kola Ligat ha'Al lige, a Kiso će dobiti priliku u ovom susretu unatoč tome što je odradio samo nekoliko treninga sa izraelskom ekipom. Mladi veznjak kaže da mu to neće predstavljati problem.

"Vjerovatno će mi biti malo teže, jer sam sa ovom ekipom odradio samo nekoliko treninga, ali odlično sam spreman, tako da mislim da mi to neće predstavljati problem. To je za mene samo još jedan lijep izazov", rekao je Kiso, dodavši za kraj da se ne opterećuje da li će se u Izraelu moći nametnuti selektoru Olimpijsko-mediteranske reprezentacije, Husrefu Musemiću, iako bi naravno volio dobiti poziv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.