Kjaer ostaje "vuk" iako ga je Magath htio prodati

Wolfsburg

Kjaer ostaje "vuk" iako ga je Magath htio prodati

Edmir Škorić

Danski reprezentativac Simon Kjaer ostat će u Wolfsburgu unatoč tome što ga je Felix Magaht želio prodati.

Kjaer ostaje "vuk" i to iz razloga što ga ovog ljeta nijedan klub nije odlučio kupiti, odnosno u Wolfsburg nisu stigle ponude za Danca, a koje je Magath itekako očekivao.

 

"Klub i igrač su željeli ići odvojenim putovima, međutim na tržištu se nikada ništa nije dogodilo", rekao je Magath.

 

Kjaer je pao u nemilost Magatha u ljeto 2011. godine, nakon čega je posuđen Romi. Neće mu biti lako izboriti se za svoje mjesto u početnoj postavi pored Nalda i Marca Russa, te Emanuela Pogatetza i Sortiriosa Kyrgiakosa. Morat će se zadovoljiti igrama u veznom redu...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Kjaeru je potrebna samo prilagodba. Simon je dobar igrač s velikim potencijalom i ako bude naporno radio, sve će ispasti dobro".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.