KK Bosna uz odličnu podršku s tribina stigla do trijumfa

Studenti savladali KK Lukavac

KK Bosna uz odličnu podršku s tribina stigla do trijumfa

Košarkaši sarajevske Bosne savladali su večeras na domaćem parketu KK Lukavac rezultatom 76:62.

Prva dionica meča prošla je u blagoj dominaciji KK Bosne koja je ovaj period igre riješila u svoju korist rezultatom 22:17. U drugoj četvrtini domaći su također bili bolji ali nikako nisu uspijevali da odu na veću razliku pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću KK Bosne od 42:34.

Početak drugog poluvremena donio je daleko bolju igru Studenata koji su veoma brzo otišli na plus 15. Ipak, gostujuća ekipa se nije predavala pa su prednost Bosne uspjeli svesti na svega plus tri pred sami kraj treće dionice. To je bilo veliko upozorenje za domaće koji su na kraju treće i početkom četvrte dionice otišli ponovo na plus 15 i povratka za goste više nije bilo.

Bosna je do kraja meča pokušala doći i do plus 20 što im je bilo potrebno jer su prvi meč protiv ovog protivnika izgubili sa minus 19, ali nisu uspjeli.

Studente je do pobjede vodio sjajni Haris Delalić koji je ubacio 22 poena, dok je Kerim Dragolj dodao 13. Treba reći i to da je KK Bosna na ovom meču imala veliku podršku sa tribine od navijača koji su ih vodili do trijumfa kada je bilo najpotrebnije.

Ovo je bila 9. pobjeda ove sezone za Bosnu, a peta u posljednjih šest mečeva. S druge strane, Lukavac je ostao na 11. trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi