KK Kakanj angažirao iskusnog plejmejkera
Delibašić pod košem

Nedžad Mulić uz Begovca

KK Kakanj angažirao iskusnog plejmejkera

Pored centra Narcisa Begovca, koji je minule sezone bio najbolji igrač kakanjskog A-1 prvoligaša, još jedan bivši istaknuti košarkaš Zenica Čelika postao je novi član Kaknja, Riječ je o iskusnom plejmejkeru Nedžadu Muliću, koji je, svojevremeno, zajedno sa sadašnjim reprezentativcima Kenanom Bajramovićem i Ivanom Opačkom, bio glavna karika Zeničana.

Nakon jednogodišnje pauze i vođenja privatne škole košarke u Zenici, Nedžad Mulić se odlučio reaktivirati i pomoći Kakanjcima u borbi za prvo mjesto.

"Nisam mogao odbiti poziv predsjednika Mevludina Delibašića. Kakanj ima velike ambicije, klub je dobro organiziran, ima igrački potencijal i nisam se dvoumio oko kluba u kojem ću nastaviti karijeru. Za Kakanj me vežu lijepe uspomene, u njemu sam proveo djetinjstvo,a i majka mi je Kakanjka i imam moralne obaveze prema ovom gradu i klubu.", istakao je Nedžad Mulić, bez dvojbe, jedno od najpoznatijih košarkaških imena koja su dosada nastupala u redovima Kaknja.

Uz iskusne centre Begovca i Delibašića, te Čehajića, Hadžića i mladog Čaluka, dolaskom ovog iskusnog razigravača Kakanj će sigurno igrati zapaženu ulogu u novom prvenstvu A-1 lige i biti jedan od glavnih pretedenata za prvo mjesto.

Predsjednik KK Kakanj najavljuje još neka pojačanja i ljubitelji košarke u "gradau rudara" mogu očekivati vedrije dane i nadati se da će ponovo gledati naše najpoznatije klubove, kao što je bio slučaj u prvim poslijeratnim godinama kada su košarkaši Kaknja bili u društvu Bosne, Slobode, Čelika i ostalih naših najjačih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.