KK Kozara savladala KK Slaviju

Prva muška liga RS

KK Kozara savladala KK Slaviju

D. Vejo

Košarkaši Kozare slavili su večeras u zaostaloj utakmici drugog kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu protiv Slavije 1996 rezultatom 79:76, po četvrtinama je bilo 16:17, 19:23, 24:14 i 20:22.

Izabranici Žarka Milakovića nisu dobro počeli utakmicu. Prva dva perioda su izgubili, a na odmor se otišlo s prednošću gostiju od pet poena razlike (35:40).

U trećem, a na kraju ispostavit će se i odlučujućem periodu, tim iz Aleksandrovca se budi pa tako isti riješavaju u svoju korist te stižu zaostatak ali ga i prestižu. Međutim, u posljednjoj dionici gosti suprebacili u veću brzinu, te su u nekoliko navrata i vodili ali to nije bilo dovoljno da dođu do preokreta i ostvare trijumf.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Janković i Ilić sa 22 postignuta poena, dok je to kod Slavije bio Damjanović sa 19.

Ovo je bila prva pobjeda Kozare u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi