KK Lukavac predstavio trojicu novih igrača

Pojačanja u Lukavcu

KK Lukavac predstavio trojicu novih igrača

M. Mehinović

Košarkaški klub Lukavac nakon prvog dijela sezone A1 lige BiH za košarkaše zauzima prvu poziciju na tabeli zajedno sa ekipom KK Vogošće, sa omjerom od devet pobjeda i samo dva poraza. 

Prije par dana održana je i prozivka momčadi, nakon čega su košarkaši par dana boravili na obližjenem odmaralištu "Zlaća" u Banovićima, gdje su dostizali željeni nivo fizičke spreme.

Ovih dana vrijedno treniraju u Sportskoj dvorani u Lukavacu, a da su jedni od ozbiljnih konkurenata za najviši plasman, i promociju u Premijer ligu BiH pokazali su i dovođenjem tri veoma kvalitetna igrača.

Naime uprava kluba na čelu sa predsjednikom Nedimom Ganibegovićem , i u konsultaciji sa šefom stručnog štaba Darkom Toplakom vrijedno je tokom pauze tražila adekvatna pojačanja na ciljanim pozicijama, i na kraju je u tome i uspjela. Naime klub iz Lukavca su pojačali: Igor Krajišnik, Mirsad Pilavdžić, i Adnan Đulović. Igor Krajišnik ima 27 godina, igra na poziciji beka, a prethodni klub za koji je nastupao bio je Radnik iz Bijeljine koji se takmiči u najvišem rangu naše košarke. 

Mirsad Pilavdžić omladinski reprezenativac BiH, ima 19 godina i dolazi iz OKK Sloboda Tuzla, a prije njih nastupao je i za OKK Spars Sarajevo. Igra na poziciji beka. Adnan Đulović ima 28 godina, igra na poziciji centra, a dolazi iz KK Živinice 78. Još je nastupao i za: KK Gračanica, i KK Millenium Živinice. 

Šef stručnog štaba KK Lukavac Darko Toplak istakao je kako je zadovoljan dolaskom ova tri igrača koji će dodatno pojačati konkurenciju u timu, i koji će nada se doprinjeti što boljim rezultatima kluba u nastavku sezone.

Napomenuo je još da je glavni cilj ekipe da osigura play off, mada ne bježe ni od plasmana u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi