KK Promo u neizvjesnom derbiju bolji od Iskre

Kantonalni derbi odigran u Travniku

KK Promo u neizvjesnom derbiju bolji od Iskre

Samir Mlaćo

U kantonalnom derbiju 3. kola A-1 lige naše zemlje snage se u Travniku odmjerili KK Promo iz Donjeg Vakufa i KK Iskra Bugojno, a završilo je 73:70 u korist košarkaša Proma.

Publika je mogla vidjeti veoma neizvjestan meč, a nakon prve četvrtine gosti iz Bugojna vodili su sa 15:14, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 38:33 za goste.

Treća četvrtina pripala je Promu 20:13, a posebna zanimljiva bila je posljednja četvrtina u kojoj su košarkaši iz Donjeg Vakufa uz veliku podršku svojih navijača zasluženo slavili. Iskra je imala veoma dobar procenat šut za tri poena, ali su Bugojanci u posljednjoj minuti napravili par grešaka koje su Donjevakufljani iskoristili za vrijednu pobjedu.

Najefikasniji kod Proma bio je Dino Alkić sa 20 poena, a Dženan Japalak je dodao 15. Kod gostiju Aldin Pandžo je postigao 19 poena, a Mersudin Kurić 15.

KK Promo Donji Vakuf – KK Iskra Bugojno 73:70 (14:15, 19:23, 20:13, 20:19)

KK Promo: Japalak 15, Alkić 20, Vinčević 9, Atić 10, Čaluk, K.Kalamujić 5, Malkić, Hodžić, Adžemović, F.Kalamujić 14.

KK Iskra Bugojno: Spasov 8, Seferović 8, Brečić 7, Šehić, Zelić 2, Bečirović, Kurić 15, Tataraga, Tomić, Delić 7, A.Pandžo 19,  M.Pandžo 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi