KK Slavija pred gašenjem

Istupili i iz Prve lige RS

KK Slavija pred gašenjem

Košarkaški klub Slavija istupio je iz Prve lige Republike Srpske zbog katastrofalno loše finansijske situacije u klubu.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva ove je sezone u Prvoj ligi RS odigrala tri utakmice, ali više nije moglo. Zbog teške finansijske situacije, KK Slavije je bila primorana na istupanje iz lige, a svi igrači su dobili raskid ugovora i sada su slobodni da potražen nove klubove.

Slavija je početkom godine zbog finsijskih problema bila primorana da napusti Ligu 13 Bosne i Hercegovine, a potonuće kluba iz Lukavice se nastavilo i nakon toga.

Trener Goran Šehovac digao je ruke i napustio klub, kao i predsjednik Zdravko Šavija, u klubu je zbog neplaćenih računa isključena i struja.

Epilog svega je praktično gašenje još jednog sportskog kolektiva. Slavija je krenula sličnim putem kao nedavno i KK Sloboda iz Tuzle i samo se postavlja pitanje ko je slijedeći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti