KK Zadar i Garnett se razilaze

KK Zadar i Garnett se razilaze

A. Beganović

Prema svemu sudeći, velika financijska kriza pogodila je i košarkaške klubove u susjednoj Hrvatskoj. Nakon što je Cibona otpustila Marshalla zbog štednje, Zadar će također isto uraditi sa svojim Amerikancem, Marlon Garnettom.

Prema posljednjim informacijama KK Zadar je odlučio raskinuti ugovor sa Marlon Garnettom odmah nakon današnje utakmice sa Cibonom. Ova odluka je potvrđena iz samog kluba, a glavni razlog je smanjenje buđeta kluba zbog financijske krize.

Marlon Garnett ipak neće napustiti Hrvatsku. Posljednje informacije govore da će njegov novi klub biti KK Cedevita što je i sam sportski direktor KK Cedevite, Matej Mamić, potvrdio za medije u susjedstvu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.