Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Srijeda, 10. februar

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj rubrici posvećenoj kladionici donosimo vam tri prijedloga za srijedu, 10. februar.

AUSTRIA: OFB Cup 
20:30   Sturm Graz - Red Bull Salzburg - tip 2, over 2,5

U kupu Austrije se sastaju dva dugogodišnja rivala. Dok je Salzburg na samom vrhu austrijskog fudbala već duži niz godina, o slavi Sturma se priča sa sjetom i još uvijek se spominje ime Ivice Osima kao tvorca sjajne generacije koja je ostavila traga i u Ligi Prvaka.

Naša preporuka za ovaj meč je tip 2, i više od 2,5 golova. Svakako da se radi o kupu i da se tu prolaz nekada obezbjeđuje i u produžecima ili penalima, ali ovdje se radi o razlici u klasi, pa za goste ne bi trebalo da bude problema.

FRANCE: Coupe de France 
21:05   Paris SG - Lyon - tip 1, over 2,5

Kada se u kupu sastanu dva dugogodišnja takmaca u borbi za titule, onda je sve moguće. Ali ove godine je PSG u francukoj podigao ljestvicu na visinu o kojoj drugi mogu samo da sanjaju. Ipak, da stvar bude još teža, ni gosti nisu na nivou na kome su bili desetak godina.

Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Iako je kup, Ibra i drugovi znaju da se razigraju, a ukoliko gosti prihvate nadigravanje, to je prilika za golove.

SPAIN: Copa del Rey 
21:00   Valencia - Barcelona - tip 2, over 2,5 

Gosti su pitanje prolaska u narednu rundu riješili u prvom susretu, pa sada ostaje da se samo vidi konačan zbir rezultata.

Iako je Barcelona u bliskoj prošlosti znala da igra neke čudne utakmice, kao sa Sevillom, ipak se ovdje radi o drugom slučaju. Valencia bi teško mogla da preokrene, ove sezone, rezultat i protiv mnogo slabijih protivnika.

Kako će se vjerovatno u ovom meču odmarati neki od igrača u gostujućem sastavu, možda konačan rezultat bude drugačiji od očekivanog. Mi čemo ipak tipovati ponovo na goste i na više od 2,5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi