Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za utorak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici za kladioničare, donosimo vam tri savjeta za utorak, 26. april.

18:30 Norrköping  - Hammarby tip X, under 2,5

 

tim u p n i +/- bod
4. Norrkoping 5 3 0 2 +4 9
7. Hammarby 5 2 2 1 +3 8

Iako je tek početak sezone u Švedskoj se igra punom parom, što pokazuju utakmice sa puno golova. To nam govori i da timovi nisu još uigrani kako bi trebalo, naročito odbrane. Bodovna razlika je, naravno, mala na početku sezone. Današnji rivali su na samo bod razlike i tri pozicije na tabeli.

Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Domaći još nisu odigrali nerješeno, pa je red da ispune i tu kolonu, a kako su se ekipe već nadavale dosta golova, za ovu priliku bi moglo biti malo miroljubivije.

20:45 Hibernian - Dumbarton tip 1, over 2,5

 

tim u p n i +/- bod
3. Hibernian 34 19 7 8 +19 64
8. Dumbarton 34 10 6 18 -27 36

Nakon velikog kiksa u gostima kod Greenock Mortona, ekipa Hiberniana ima šansu da poravi loš utisak. Dugo su u toku sezone bili glavni kakndidat za ulazak u Premier ligu Škotske, zajedno sa Rengers-ima, ali su posustali i sada pred kraj se bore i sa mnogo slabijim timovima. Dumbarton je lišen stresa, pa i ako su samo jedno mjesto iznad baraža za opstanak, imaju dovoljnu zalihu bodova.

Naša sugestija je tip 1 i više od 2,5 golova. Sve osim tipa 1 bi bilo veliko iznenađenje, iako Hibsi znaju da iznenade neprijatno u posljednjih mjesec dana. Kako su posljednju utakmicu u gostima odigrali bez golova, eto prilike da poprave utisak i u tom segmentu.

20:45 Manchester City - Real Madrid tip 1, over 2,5

Nekako se teško oteti utisku da ova sezona Manchester City-a u mnogome liči na sezonu kada je Chelsea osvojio najkvalitetnije evropsko takmičenje. Godinama je Murinjo pokušavao i stizao samo do polufinala, a onda promjena trenera, Di Matteo, veliki protivnik u finalu, i titula je po prvi put otišla "plavcima". 

I "građane" su mnogi viđali u završnici prošlih sezona, ali priča se brzo završavala. Sada kada su ih svi otpisali, oni su došli do polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi