Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Šansa za dobitak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima i danas donosimo tri dnevna savjeta.

20:45   Bayern Munich - Atl. Madrid Tip X, under 2,5 

Nije potrebno objašnjavati kolika je težina ovog duela. Kompletna sezona obje ekipe stala je u posljednjih 90 minuta. Pukovnik ili pokojnik, to je deviza koja bi mogla da se izrekne za Gvardiolu u jednoj od posljednjih utakmica na čelu Bavaraca. Da li će otići iz Minhena bez krune koju je naslijedio dolazeći?

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Jednom je pisac ovih redova izjavio kako simoneov Atletiko razbija protivnike sa 1:0, slično kapelovom Milanu nekada. Ovdje će im biti dovoljno i puno manje.

19:30   Black Aces - Bidvest Wits tip 2, under 2,5

tim u p n i gr bod
2 Bidvest Wits 27 17 5 5 42:20 56
5 Black Aces 27 11 9 7 34:27 42

Kada se igraju posljednji mečevi Lige prvaka, to znači da su i nacionalni kupovi pred kraj, i sve je manje mečeva sredinom sedmice. Veliki igrači se spremaju polako i za Evropsko prvenstvo i Copa America. Zato u izboru imamo i jedan egzotični meč u najboljem smislu te riječi. Radi se o šampionatu Južne Afrike i duelu 5. i 2. tima na tabeli. 

Naša preporuka će biti tip 2 i manje od 2,5 golova. Domaći imaju samo jednu pobjedu u posljednjih pet kola, a gosti imaju samo pet poraza u cijelom prvenstvu, a pri tome i teoretske šanse za titulu prvaka.

18:30   Al Ahli SC (Sau) - Al Jaish (Qat) tip X, under 2,5

tim u p n i gr bod
1 Al Jaish 5 3 1 2 6:6 10
3 Al Ahli 5 2 0 3 8:7 6

Duel timova iz susjednih država u svakom takmičenju ima posebnu draž. Saudijska Arabija i Katar su veliki rivali u sportu, pa će i ovaj meč biti vrlo interesantan. Gosti su obezbijedili plasman u narednu rundu i nemaju imperativ pobjede, dok je domaćinu pobjeda prijeko potrebna žele li u narednu fazu. 

Ipak domaći ne odličuju sami o svojoj sudbini, pa bi moral mogao da splasne u toku meča, ako rezultat drugog duela ne bude adekvatan.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Kako domaći još nisu odigrali neriješeno, eto prilike da to tako bude ovaj put, a gostima to nebi bila prva neriješena utakmica u gostima ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi