Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Šansa za dobitak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima i danas donosimo tri dnevna prijedloga.

ENGLAND: Premier League 
20:45   West Ham - Manchester United tip 2, over 2,5

ekipa u p n i gr bod
5. Manchester United 36 18 9 9 44:31 63
7. West Ham 36 15 14 7 61:47 59

Suton sezone u Premier League nam donosi meč između najprijatnijeg i najneprijatnijeg iznenađenja sezone. Iako su Van Gaal-u cijelu sezonu najavljivali otkaz, pa su se i kladionice nadmetale kvotama do kog kola će ostati na klupi, on se nekako dokotrljao do samog kraja. Utakmica ima mnogo veći značaj za goste, jer bi eventualnom pobjedom prestigli gradskog rivala i zauzeli mjesto u kvalifikacijama za Ligu Prvaka. Gostima bi pobjeda otvorila put u Ligu prvaka

Naša preporuka je tip 2 i više od 2,5 golova. Bilićeva momčad je puno više pokazala u gostima nego na svom terenu, pa smo zato dali ovakvu prognozu. Domaći teško igraju mečeve sa malo golova, te je preporuka više od 2,5.

SWITZERLAND: Super League 
19:45   Basel - Thun tip 1, over 2,5

ekipa u p n i gr bod
1. Basel 32 25 4 3 84:30 79
6. Thun 32 10 8 14 43:49 38

Zanimljivost ovom meču daje to što su domaći već obezbjedili titulu, pa nemaju retultatsku presiju, a gosti se nalaze u zlatnoj sredini, te sve ukazuje na meč za nadigravanje. Basel-ova statistika je sjajna i samo sedma mečeva nisu pobjedili ove sezone, a sa druge strane gosti imaju više poraza nego pobjeda. 

Preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Domaći i u podmlađenom sastavu predstavljaju evropski brend u posljednjih par sezona, a svakako će trener isprobati i neke igrače i varijante za narednu sezonu.

IRELAND: Premier Division 
21:00   Shamrock Rovers - Sligo Rovers tip X, under 2,5

ekipa u p n i gr bod
4. Shamrock Rovers 11 7 0 4 15:9 21
7. Sligo Rovers 11 3 4 4 12:12 13

Letimični pogled na tabelu pokazuje da je domaćin veliki favorit, ali kada se pogleda forma, onda se vidi da i gosti imaju tri pobjede u nizu, pa se može očekivati uzbudljiva fudbalska predstava. Iako irski fudbal ne plijeni ljepotom u tehničkom smislu, tu nikada nije manjkalo snage i duela, a to je ono što privlači ljubitelje fudbala na ostrvu.

Sugestija je da igrate tip X i manje od 2,5 golova. Ovo dajemo iz starog kladioničarskog rezona, popunjavanje kolone. Naime kada tim dugo ima nulu u jednoj koloni, očekuje se da i nju ispuni, a takav je upravo slučaj sa Shamrock-om koji ima 0 nerješenih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi