Klafurić zadovoljan, Karačić žali: "Da nismo primili gol..."

Treneri nakon meča

Klafurić zadovoljan, Karačić žali: "Da nismo primili gol..."

Midhat Šljivak

Velež je u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Posušje s 2:1 i došao je do važna tri boda. 

Zadovoljan zbog pobjede Rođenih je i trener ovog tima Dean Klafurić. Ne dijeli mišljenje da je prvo poluvrijeme njegov tim loše odigrao.

"Ne bih se složio da je bilo loše, samo nije bilo golova. Posušje je opasan tim iz kontri i to smo dobro amortizirali, ali nismo iskoristili šanse u prvom dijelu. Ali, eto jesmo na početku drugog i odveli smo meč u našem smjeru. Primili smo nepotreban gol, ušli smo u nervozu, no na kraju smo uspjeli sačuvati tri boda", rekao je Klafurić.

S druge strane trener Posušja Branko Karačić žali za prilikama koje je njegov tim propustio kod rezultata 2:1 za Rođene.

"Imali smo probleme na početku utakmice. Nismo dobro stajali, nismo bili kažnjeni na početku utakmice. Da nismo primili gol u uvodnim minutama nastavka, oni bi ušli u nervozu. Ipak, neoprezna greška naših igrača nas je koštala. Otvorili smo se i na kraju smo imali 2-3 jako lijepe situacije da dođemo do željenog boda", rekao je Karačić nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je s ova tri boda ponovo skočio na drugu poziciju. Skupili su 17 bodova. Posušje je na poziciji broj 6 s 13 osvojenih bodova.

Rođeni u narednom 11. kolu gostuju kod gradskog rivala Zrinjskog, a Posušje u još jednom komšijskom duelu čeka GOŠK.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Neuki novinaru u 11 kolu Velež gostuje Tuzli sa Zrinjskim se igra odgođena utakmica trećeg kola
2 0
ssakodes
Bolja je od bilo koje Via.gre. Svima savjetujem da probaju barem jednom u životu - višestruko će vam poboljšati se.ksualni život, pročitajte sami-----> mub.me/alfa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi