Igrači i navijači Veleža najavili derbi protiv Zrinjskog: "Idemo po pobjedu!"
Foto & video: K. Dedić, SportSport.ba

Slavi se večeras u Mostaru

Igrači i navijači Veleža najavili derbi protiv Zrinjskog: "Idemo po pobjedu!"

Eldar Ganibegović

Velež je u okviru 10. kola Premijer lige BiH večeras savladao Posušje. Rezultat je bio 2:1, a dva igrača Rođenih su nakon meča za SportSport.ba isti i prokomentarisali.

Golman Osman Hadžikić je spasio Velež u nekoliko navrata, no kiksao je kod gola Posušja što na kraju nije omelo Rođene da stignu do pobjede. Nakon meča je rekao:

"Sretan sam što smo dobili tri boda. Znali smo da neće biti lahka utakmica, ali eto. Zadovoljni smo, hvala Bogu uzeli smo tri boda", rekao je Hadžikić, pa najavio zaostali gradski derbi protiv Zrinjskog:

"Prošle sezone baš nismo imali sreće u derbijima. Nadam se da će biti ovaj put drugačije. Dat ćemo sve od sebe."

Adnan Džafić postigao je drugi gol. Izborio je i penal koji za 3:1 nije realizovao Haskić.

"Kao što ste vidjeli vrlo teška i zahtjevna utakmica. Mi smo htjeli na reprezentativnu pauzu otići s pobjedom. Znali smo kvalitet pobjednika. Danas se pokazao kao tvrd protivnik. Na sreću pobijedili smo 2:1 što je jedino bitno", istakao je. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da tu utakmicu ne treba posebno najavljivati. Sama od sebe nosi svoju težinu. Mi idemo svakako da pobijedimo i donesemo radost našim navijačima", kazao je o meču sa Zrinjskim.

Navijači i igrači Veleža zajedno su zapjevali pred derbi sa Zrinjskim. Imali su i poruku za gradskog rivala. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Grad je naš,MUSVDG
8 3
PoliziaMerda1981
Mostarski rođeni idemo ****t škutore. AVANTI VELEŽ ARMATA ROSSA 1981
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi