Klasnić: Napokon mogu normalno živjeti

Nakon treće transplatacije

Klasnić: Napokon mogu normalno živjeti

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić prije deset dana obavio je i treću transplataciju bubrega. 

Klasnićeva (37) životna bitka je započela još 2007. godine. Nakon što su mu otkazali bubrezi koji su mu prethodno donirali otac i majka, ovaj bivši napadač Werdera, Boltona, Mainza, Nantesa i St. Paulija je tri puta sedmično išao na dijalizu i čekao donora za treću transplataciju. 

Nije poznato ko je Klasniću ovoga puta donirao bubreg, ali nakon dvije transplatacije od članova porodice stvorena su antitijela protiv doniranih bubrega, tako da ovog puta donator nije smio biti neko iz porodice. 

Nakon treće transplatacije Klasnić je o svemu govorio za najtiražniji njemački sportski list Bild. 

"Teško je prolaziti kroz sve ovo po treći put. Bojao sam se da ponovo neće uspjeti, ali za sada sve izgleda u redu. Napokon mogu normalno živjeti", izjavio je Klasnić i dodao:

"Uskoro ću opet moći piti vodu, a da je ne moram mjeriti u milimetar. Još uvijek moram nositi masku za disanje i ne smijem se previše kretati, ali uskoro ću moći”, dodao je bivši Vatreni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi