Selektor juniorske reprezentacije Slovenije

Klemenčić: Slovenački rukomet ima budućnost

S. Mlaćo

Juniorska selekcija Slovenije osvojila je prvo mjesto na V.Međunarodnom turniru "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu.

 Slovenci su u polufinalu savladali Austriju, a zatim u finalu danas sa 23:22 bili bolji od Poljske.

"Turnir je kao i svake godine organizovan na visokom nivou i zahvaljujem se rukometnom savezu Katara i gospodinu Asimu Šahmanu na pozivu. Što se tiče finalne utakmice, u prvom dijelu smo odigrali u odbrani i napadu kako smo se dogovorili, dok napad u drugom dijelu nije bio na tom nivou. Ponudili smo priliku Poljskoj da se vrati, ali na kraju ipak uz malo sreće smo pobijedili", kazao je nakon finalnog meča selektor Slovenije Janez Klemenčić.

Slovenci su i ove godine pokazali da ima jako kvalitetnu generaciju, te se definitivno ne trebaju brinuti za svoju rukometnu budućnost.

"Većina tih momaka igraju u prvim ekipama svojih klubova, ponajviše u prvoj ligi. Što se tiče reprezentacije, slovenački rukomet ima budućnost", dodao je Klemenčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi