Za Željezničar odigrao samo četiri utakmice, a večeras je postao heroj svog kluba

Zabio za historijsku titulu

Za Željezničar odigrao samo četiri utakmice, a večeras je postao heroj svog kluba

H. Zilić

Ekipa Mure je trijumfom protiv Maribora došla do historijskog naslova prvaka Slovenije.

Jedan od heroja Mure bio je Mihael Klepac koji je pogodio za 1:2 u 75. minuti i tako prelomio utakmicu u korist Mure.

Klepac je ove sezone odigrao 26 utakmica u Sloveniji u svim takmičenjima obzirom da je prvu polusezonu nosio dres Aluminija, a pamte ga i navijači Željezničara i ljubitelji bh. fudbala.

Pomenuti fudbaler je u sezoni 2018/2019 bio član Željezničara, a za Plave je odigrao svega četiri utakmice u Premijer ligi BiH i na terenu proveo ukupno 132. minute.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Nakon Želje otišao je u Sloveniju u tim Aluminija, gdje je na 44 utakmice zabio 11 golova upisao šest asistencija, što je bio dovoljan alarm Muri da ga angažuje u januaru ove godine i vratio je na spektakularan način, golom za historijsku titulu prvaka.

Klepac je rođen 1997. godine i igra na poziciji krila, a karijeru je počeo u Osijeku gdje je prošao sve mlađe kategorije, igrao je i za drugi tim, a pored pomenutih klubova nosio je još dres Dugopolja i Rudeša.

Top Komentari

pjanke.sa
Pa nema tu nista cudno, s obzirom da je ista „struka“ otjerala njega, a i Dzeku prozvala klocem. Zeljo sampinjon!
8 8
Mujci
Dao jedan gol za Muru i ajmeeee STRAŠAN IGRAĆ.Imao je priliku,nije se nesto pokazao realno
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi