Klinac kojem smo se nadali dobio poziv Srbije

Radončića želi više reprezentacija

Klinac kojem smo se nadali dobio poziv Srbije

Edmir Škorić

Mladi košarkaš Dino Radončić, sin nekadašnjeg rukometaša Damira Radončića, igra u madridskom Realu.

Radončić je ove sezone debitovao u timu Reala kod trenera Pabla Lasa i jedan je od onih igrača koje smatramo potencijalima za NBA karijeru.

Iako su postojale nade da će možda igrati za BiH, sve je izvjesnije da će on u budućnosti biti član srbijanske ili španske reprezentacije, mada ga vrbuju i Crnogorci.

Njegova majka je iz Zrenjanina i on ima pravo nastupa za selekciju Srbije, pa je selektor omladinske reprezentacije Srbije Milan Gurović odlučio da ga pozove za turnir u Njemačkoj.

"Nije to do mene, već do saveza i njegovog oca, ali i njega samog. Ako mene neko pita da li želim to dijete u timu, naravno da želim. Mali stvarno ima potencijal, bio bi jedan od nosilaca igre naše reprezentacije", rekao je Gurović.

A šta o svemu kaže njegov otac?

"To će biti isključivo njegov izbor! Supruga i ja nećemo vršiti uticaj. Imam korektan odnos sa ljudima iz srpskog i crnogorskog saveza. Pričali smo sa svima, a na Dini je da odluči. Ja sam dugo igrao u Njemačkoj, on je tamo rođen i živeo je do sedme godine. Vezan je za Zrenjanin, grad u kojem je i počeo da igra košarku. Još uvek nigdje ne oseća potpunu pripadnost. Uskoro će sve biti poznato", rekao je Damir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije