Klinsmann: Amerika može biti ponosna, vidimo se u Rusiji

Selektor reprezentacije SAD nakon utakmice sa Belgijom

Klinsmann: Amerika može biti ponosna, vidimo se u Rusiji

Sjedinjene Američke Države sinoć su poražene od Belgije u posljednjem susretu osmine finala Svjetskog prvenstva nakon produžetka rezultatom 2:1. 

Belgija je zasluženo slavila protiv Sjedinjenih Američkih Država, a selektor Amerikanaca, Jurgen Klinsmann istakao je nakon utakmice da je ponosan na svoju reprezentaciju. 

"Dali smo sve od sebe u utakmici koja je bila prava drama, pravi triler. Čestitam Belgiji na plasmanu u četvrtfinale. Jako sam ponosan na svoju ekipu, na svakog igrača. Mislim da su u Brazilu učinili Amerikance ponosnim," rekao je Klinsmann i dodao:

"Svaki igrač na terenu dao je sve od sebe. Znali smo da ćemo prije ili kasnije ostati bez snage. Čekali smo sa trećom izmjenom malo duže, ali svi igrači su dali sve od sebe i svi mogu biti ponosni na ono što su uradili," rekao je Klinsmann. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Pripremili smo se za ekstremne uslove u Brazilu, ali bili smo svjesni da će se neki igrači povrijediti. Ovdje su mnogi igrači iskusili potpuno novi nivo igre. Neki od njih nisu ni navikli da igraju svaka četiri dana," riječi su Nijemca. 

"Tim Howard je večeras odigrao fenomenalno. On je bio zaista nevjerovatan i zaslužuje samo pohvale. Držao nas je u utakmici i zbog njega smo izborili produžetke. Mislim da će braniti i 2018. godine u Rusiji. Mislim da ću i ja biti tu," riječi su Klinsmanna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije