Klis ubjedljiv, devet pogodaka u Bijelom Polju
FOTO: Facebook FK Klis

Druga liga Jug

Klis ubjedljiv, devet pogodaka u Bijelom Polju

S. Mlaćo

Nova sezona je startala i u Drugoj ligi Jug. Klis je bio siguran protiv HNK Sloga (4:1).

Za domaće su strijelci bili Bern Šimunović, Mirsad Hakalović, Amel Bajrić i Vedad Šabanović. Jedini pogodak za goste djelo je Vahid Halilović.

Posušje je bilo sigurno u Grudama (0:2). Strijelci su bili Jure Glavina i Dominik Begić.

Branitelj je bio ubjedljiv protiv HNK Rama. Bilo je 4:0. Gosti su doputovali sa 12 nogometaša i nisu se ni mogli nadati uspjehu. Ipak, na pauzu se otišlo pri početnih 0:0. U nastavku četiri pogotka. Strijelci su bili Daibor Pudar, Haris Džemić, Ilija Aničić i Toni Anđelić.

Turbina je pogotkom Aldina Kovačevića bila bolja od Tomislava (1:0), dok je susret sa devet pogodaka viđen u duelu Bjelopoljca i Ljubuškog (5:4).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Strijelci za domaće bili su Adis Puce (3x), Mustafa Šetka i Alem Brkan. Hat trick za goste upisao je Karlo Buhač, a jedan pogodak dodao je Nikola Granić.

Neuma je sa 3:2 savladao Stolac (Grbavac, Krvavac, Leženić - Previšić, Puljić), a Brotnjo je nadigralo Kamešnicu 3:0. Strijelci za tim iz Čitluka bili su dva puta Matej Rozić, te Franjo Velić koji je zatresao vlastitu mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi