Klopp je već prežalio ovu sezonu, za ljeto ima četiri želje

Koliko je ovo realno?

Klopp je već prežalio ovu sezonu, za ljeto ima četiri želje

S. Grebović

Liverpool je i dalje u igri za dva trofeja, Premier lige i Lige prvaka, a vrlo je vjerovatno da će ostati bez ijednog na kraju sezone.

Ljetne kupovine će biti finansirane prodajom jednog od najboljih igrača, ali i još nekolicine iz drugog plana jer Klopp se ne kani smiriti dok ne osvoji titulu.

Večeras će Redsi pokušati nemoguće: nadoknaditi zaostatak od 3:0 protiv velike Barcelone i to bez dvojice ponajboljih igrača, Mohameda Salaha i Roberta Firmina koji su povrijeđeni.

S druge strane, ni eventualno ostajanje bez trofeja još jednu godinu neće obeshrabriti čelnike kluba sa Anfielda. Planiraju prodati par igrača, ali istovremeno planiraju i da doveu neka zvučna pojačanja.

Več duže vremena kruže priče da bi Sadio Mane bi mogao da ode iz kluba, ako Real zaista bude platio ogromnu sumu koju traži Livepool.

Neki otočki mediji pišu da bi zamjena mogao da bude Neres iz Ajakxa. Klopp želi i De Lighta, koji je ipak bliži Barceloni, ali je izrazio želju da igra sa svojim sunarodnjakom Van Dijkom. Sjajni stoper bi mogao postati stanovnik Liverpoola jedini ako Redsi za njegove usluge izdvoje okruglo 80 miliona eura.

To nije sve, jer bi Jurgen vrlo rado Rakitića upario sa Fabinhom. Keita je na prodaju, nije se baš snašao, a oživela je ideja o dovođenju Nabila Fekira, koji je za dlaku bio blizu dolaska u ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz Manea, Liverpool bi trebalo da proda Grujića. Moreno i Sturridge također gotovo sigurno idu, mjesta verovatno nema ni za Matipa, dok se za Lallanu čeka neka ozbiljnija ponuda iz Premier lige.

Ukoliko bi se uslišile Kloppove želje, njegovih idealnih 11 bi trebalo da izgleda ovako: Alisson, Van Dijk, De Light, Robertson, Alexander-Arnold, Fabinho, Rakitić, Fekir, Neres, Salah i Firmino.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi