Klopp: Mit je da Arsenal igra lijep fudbal

Ugrizao Wengera pred početak sezone

Klopp: Mit je da Arsenal igra lijep fudbal

Fudbaleri Arsenala i Liverpoola odigrat će veliki derbi provg kola Premiershipa sutra na Emiratesu.

Svi istinski ljubitelji fudbala brojali su dane pred početak Premiershipa, a već u prvom kolu ćemo gledati pravu poslasticu. Trener Liverpoola Jurgen Klopp iskoristio je priliku da pred ovaj meč 'ugrize' Arsenalovog dugogodišnjeg stručnjaka Arsena Wengera.

Klopp je poručio da Arsenal uopšte ne igra lijep fudbal i da je to samo mit.

"Arsenal ima sve dobre igrače, ali ne koristi ih baš sve u ofenzivi. Mit je da Arsenal igra lijep fudbal od noge do noge. Protiv nas su prošle sezone igrali nešto sasvim drugo. Bile su to samo duge lopte prema Giroudu", rekao je njemački stručnjak, a onda ipak ublažio svoje riječi:

"Kada to ne prolazi onda se loptom traži Özil. Prilično jednostavno, ali i stvarno opasno. Stvarali su nam puno problema. Međutim, nije stvar u tome što rade nego kako to rade. Rade to stvarno odlično. Giroud i Özil su fenomenalni igrač".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meč između ovih rivala počinje od 17.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi