Klopp: Moji momci imali su sjajnu sezonu i to im niko ne može osporiti

Poraz od Arsenala udaljio prvake od obaranja rekorda po broju bodova u sezoni

Klopp: Moji momci imali su sjajnu sezonu i to im niko ne može osporiti

Trener Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da previše ne žali što nisu uspjeli oboriti rekord tako što bi bili ekipa koja je osvojila Premierligu s najviše osvojenih bodova tijekom sezone.

Liverpool je jučer izgubio s 2:1 od Arsenala i ostao na 93 boda, te je izgubio šansu da obori rekord koji drži Manchester City iz sezone 2017/2018. kada je osvojio čak 100 bodova. Klopp je nakon utakmice izjavio da je najvažnije da je njegova ekipa osvojila titulu prvaka.

"Imamo 93 boda i vrlo rano smo osvojili prvenstvo. Neću donositi neki negativan zaključak samo zbog toga što ne možemo dostići 100 ili više bodova. Moji nogometaši su imali fantastičnu sezonu i nitko im to ne može osporiti" - rekao je njemački strateg.

Dodao je ipak da žele završiti sezonu s 99 osvojenih bodova tako što bi pobijedili u posljednje dvije utakmice protiv Chelseaja i Newcastle Uniteda. Liverpool je ove godine sedam kola prije kraja sezone nakon 30 godina čekanja postao prvak Engleske. Liverpool trenutno ima 93 boda, a potom slijede Manchester City s 75, Chelsea 63, Leicester i Manchester United sa po 59 i Wolves sa 56 osvojenih bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi