Arsenal nakon preokreta savladao šampiona!

Premier liga, 36. kolo

Arsenal nakon preokreta savladao šampiona!

Večeras je na Emiratesu Arsenal u okviru 36. kola Premiershipa ugostio novog šampiona Engleske, ekipu Liverpoola, i upisao pobjedu rezultatom 2:1.

Međutim, nije dobro počelo sa Topnike koji su nakon 20 minuta igre bili u zaustatku. Robertson je kombinovao sa Firminom i potom ubacio pred gol Arsenala, a Sane u 20. minuti doveo goste u vodstvo.

Ipak, Arsenal poprilično brzo uzvraća. Igrala se 32. minuta je Van Dijk odigrao užasnu povratnu loptu ka svom golmanu, a to iskoristio Lacazette, zaobišao Alissona i pogodio za 1:1.

Do kraja prvog dijela Arsenal je uspio stići do preokreta. Ovaj put je Alisson užasno reagovao, loptu ukrako Lacazette i asistirao mladom Nelsonu koji nije propustio priliku da pogodio za 2:1.

U nastavku je Liverpool apsolutno dominirao, imao veliki broj šuteva i imao nekoliko dobrih šansi da dođe do poravnanja, ali nije uspio. Pokušavali su Salah, Mane i Alexander-Arnold, ali nisu uspijevali savladati golmana Martineza.

Sa druge strane, dobru priliku za Arsenal u finišu meča je propustio mladi Willock.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je dakle ostalo 2:1, a Arsenal je došao do tri boda koja ga ostavljaju u igri za Evropu. Topnici su sada deveti sa 53 bodva i kvalifikacije za LE im bježe tri boda.

Treba istaći i da je bh. fudbaler Sead Kolašinac priliku za igru dobio tek u finišu, u 85. minuti, kada je zamijenio Saku.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

IMPERATOR
Gdje je sad onaj pametnjaković Paisley da nam objasni kako veliki klubovi koriste ukazane šanse i pobjeđuju današnje šampiNJone...
8 0
realno_govoreci
Ispustiše priliku da skinu Citijevih 100 bodova i postanu najuspješniji u jednoj sezoni.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi