Klopp: Moramo odigrati savršenu utakmicu

Pred susret s Juventusom

Klopp: Moramo odigrati savršenu utakmicu

Trener Borussije Dortmund Jurgen Klopp govorio je na press konferenciji o utakmici sa Juventusom koja se igra večeras.

Nakon prvog meča u Torinu, koji je okončan pobjedom Stare dame rezultatom 2:1, Kloppovoj ekipi večeras treba pobjeda.

"Imamo cilj, a to je pobjeda i plasman u Ligu prvaka. Teško je kada igrate protiv Italijana kojim je dovoljan i neriješen rezultat. Uoči ovog dvomeča smo znali da jednu od ove dvije utakmice moramo odigrati savršeno da bismo prošli dalje. Pošto je prva bila daleko od takve, pred nama je da to učinimo večeras", rekao je Klop i dodao:

"Predstojeći meč će oživjeti sjećanja na 1997. godinu, kada je Borussia bila bolja od Juventusa. To moramo zaboraviti kada čujemo zvuk pištaljke. Imamo šansu da prođemo u sljedeć fazu i potpuno smo fokusirani na to".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia će Juventus dočekati večeras s početkom u 20:45.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.