Klopp nakon šampionske partije: O naslovu prvaka uopšte ne razmišljamo

Nijemac stišava euforiju

Klopp nakon šampionske partije: O naslovu prvaka uopšte ne razmišljamo

Trener Liverpoola Jurgen Klopp mogao je biti prezadovoljan nakon što je njegova ekipa sinoć na King Power stadionu u Leicesteru pregazila istoimenog domaćina sa 4:0 u 19. kolu Premiershipa i tako jednu ruku već stavila na trofej prvaka Engleske. 

Prednost Redsa u odnosu na drugoplasirani Leicester sada iznosi 13 bodova i trebalo bi se desiti pravo malo čudo da četa Jurgena Kloppa to ispusti.

Ipak, Nijemac je nakon meča poručio kako se o naslovu uopšte ne razmišlja.

"Jedino što se za nas mijenja su brojke. Prvo je bilo deset pa 11 i sad 13 bodova. Uopšte se ne osjećamo kao da smo već prvaci, uopšte to ne spominjemo i te priče nas ne zanimaju. Niko još ništa nije osvojio, a sad nas čekaju Wolvesi, Sheffield, Everton i Manchester United. Meni to ne zvuči kao da je sve gotovo", kazao je Klopp nakon meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, Liverpool naredna tri meča igra na Anfieldu i to protiv Wolverhamptona, Sheffielda i Evertona. Ovaj posljednji meč igra se u okviru FA Cupa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi