Klopp: Ne mogu opisati šta nam se događa

Nakon osvojene dvostruke krune

Klopp: Ne mogu opisati šta nam se događa

A. Haznadarević

Nakon finalnog obračuna DFB Pokala između dvije najbolje momčadi Bundeslige, Borussija Dortmund je nanijela neočekivano težak poraz Bayernu iz Münchena.

Mišljenja su podijeljena, mnogi smatraju da je za blijedu partiju Bayerna krivo finale Lige prvaka za koje igrači pokušavaju ostati što je moguće svježiji, ali u svakom slućaju ovako težak poraz niko nije očekivao, a trener Bavaraca je ostao jako zabrinut.

 

"Naša obrana je bila katastrofalna. Sami sebe možemo kriviti za poraz i priznati da nismo zaslužili pobjedu. No, pred nama je još uvijek jedan veliki cilj. Mislim da ćemo se do finala Lige prvaka uspjeti oporaviti od ovog šoka, to je ipak sasvim druga utakmica", izjavio je Jupp Heynckes.

 

S druge strane trener Borussije je svjestan da se ovako nešto teško može ponoviti, jer osvojiti duplu krunu među konkurencijom kakva je u Bundesligi je poduhvat koji mogu ostvariti samo najbolje generacije velikih klubova.

 

"Ovo je navijačima Borussije Dortmund bilo najljepše finale koje se moglo zamisliti. Igrali smo hladnokrvno, postigli odlične golove, jednostavno, ne mogu riječima opisati to šta nam se događa", zaključio je po mnogima najbolji trener u Njemačkoj, Jürgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Ovo ostvarenje Borussije će ostati zapisano u historiji, jer je ove godine po prvi put momčad iz Dortmunda osvojila duplu krunu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.