Klopp: Nedostatak pauze šteti engleskim klubovima u Evropi

Klopp nije zadovoljan ligaškim sistem

Klopp: Nedostatak pauze šteti engleskim klubovima u Evropi

S. Bošković

Trener ekipe Liverpoola Jurgen Klopp izrazio je nezadovoljstvo nedostatkom zimske pauze u Engleskoj. 

Njemački stručnjak smatra da fudbalska reprezentacije Engleske ima kvalitetnu reprezentaciju, ali da će im nedostatak pauze za vrijeme Božića i Nove godine naštetiti na EURU 2016.

"Engleski klubovi igraju previše utakmica i takmičenja bez pauze. Na ovakav način se ne može postići uspjeh", rekao je Klopp, te je nastavio: 

"Svi misle da bi Roy Hodgson trebao ostvariti dobar rezultat s Engleskom na Evropskom prvenstvu. Igrači su veoma dobri, ali su igrali godinu dana bez prestanka. Na ovaj način dosta je teško doći do uspjeha", istakao je Nijemac. 

Engleska na posljednjih osam velikih takmičenja nije došla do polufinala, a na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu Gordi albion je takmičenje napustio u grupnoj fazi. 

Klopp također smatra da ovakav ligaški sistem šteti i engleskim klubovima u evropskim takmičenjima. 

"Postoji razlog zašto engleski klubovi posljednjih godina nisu uspješni u Evropi. Svi oni igraju previše utakmica u veoma kratkom vremenskom periodu", zaključio je Klopp. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klopp i njegovog Liverpool će u periodu od Božića do Nove godine odigrati tri utakmice, od kojih je prvi sutra protiv Leicestera. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.