Klopp: Nemojte me uspoređivati s novim trenerom

Pozdravio se s Dortmundom

Klopp: Nemojte me uspoređivati s novim trenerom

Jürgen Klopp u posljednjem kolu njemačke Bundeslige pozdravio se s Dortmundom i poslao poruku navijačima Borussije. 

Borussia je u sklopu 34. kola pobijedila Werder rezultatom 3:2 i tako osigurala sedmo mjesto i izlazak u Evropu, čime je Jürgen Klopp zaključio jedno poglavlje. Preostalo mu je još finale Kupa protiv Wolfsburga u Berlinu.

"Dortmund mi je postao dom i uživao sam u svakoj sekundi ovdje. Mislim da smo svi bili na dobitku mojim dolaskom, a odlazim pune torbe pozitivnih uspomena. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi u klubu, kao i velika čast raditi za ovaj klub", rekao je Klopp.

Klopp je na klupu Borussije dospio prije sedam godina iz Mainza, a u Dortmundu će ga naslijediti Thomas Tuchel, također bivši trener Mainza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nemojte me uspoređivati s novim trenerom. On će sigurno izgraditi sjajnu budućnost Borussije (D), a mi još prvo moramo odraditi finale Kupa. Siguran sam da ćemo se nekad, negdje opet vidjeti", poručio je Klopp svojim obožavateljima u Dortmundu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.