Klopp: Nikada ne bih iznevjerio Lovrena i Mignoleta
Foto: EPA

Trener Liverpoola poručio igračima da ignorišu kritike

Klopp: Nikada ne bih iznevjerio Lovrena i Mignoleta

Dejan Lovren i Simon Mignolet su se našli na meti kritika nakon izuzetno loših partija u ubjedljivom porazu Liverpoola, rezultatom 4:1, u susretu Premier lige protiv Tottenhama.

Hrvatski štoper je igrao toliko loše da ga je trener Jurgen Klopp odlučio zamijeniti već u 31. minuti. Ipak, Klopp je u razgovoru za Football Focus odbio otkriti da li će defanzivac i golman izgubiti, berem na kratko, svoje mjestu u ekipi zbog lošeg nastupa. Njemački stručnjak je, međutim, iskoristio priliku da poruči da Mignolet i Lovren i dalje imaju njegovu podršku i da bi trebali ignorisati kritike koje dolaze na njihov račun.

"Vidjet ćemo da li će igrati protiv Huddersfielda. Naš je posao da to odlučimo", izjavio je Klopp, pa se osvrnuo na kritike koje se upućuju na račun njegovih igrača:

"U takvom vremenu živimo, ako vidimo da neko napravi grešku, odmah ga napadamo. Svi mi griješimo...Nikada ne bih iznevjerio Lovrena i Mignoleta. To se neće desiti, uvijek će imati moju podršku".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da su dovoljno pametni da ne obraćaju pažnju na kritike. Meni je 50 godina i jasno je da mene kritike ne dotiču...To vam ne može pomoći, jednostavno nema smisla. Da li bih ja trebao čitati stvari u kojima neko piše da ja nemam pojma o fudbalu? Mislim da bi bilo dobro kada momci ne bi obraćali pažnju na takve stvari", dodao je Jurgen Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi