Klopp: Nisam htio da izvučemo Porto, pokazali su nam prošle godine snagu

Liverpool ih dobio 5:0, ali...

Klopp: Nisam htio da izvučemo Porto, pokazali su nam prošle godine snagu

Trener Liverpoola Jurgen Klopp dao je prilično neočekivanu izjavu nakon današnjeg žrijeba četvrtfinalnih parova Lige prvaka u Nyonu.

Redsi su za rivala izvukli vjerovatno najslabiji mogući tim, Porto, ali Klopp navodno nije zadovoljan.

Možda je Nijemac priželjkivao Barcelonu, Juventus ili Manchester City prije nego Porto, a možda nas samo zavarava da nije sretan.

"Šta da vam kažem? Izvukli smo Porto, znamo koliko dobro trebamo odigrati protiv njih. Prošle godine smo se sreli. U prvom meču smo ubjedljivo slavili, ali u drugom smo vidjeli koliko su jaki. Ne dijelim mišljenje da je ovo dobar žrijeb za nas, jer nije", kaže Klopp i dodaje:

"Porto nije bio na mojoj listi želja. Moramo se maksimalno spremiti za njih. Neophodno je pokazati poštovanje prema rivalu, ko god on bio".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Porto i Liverpool su se sastali prošle godine u osmini finala. Redsi su prvi meč dobili u gostima sa 5:0, a u drugom je na Anfieldu (kad je Porto pokazao koliko je jak) bilo 0:0.

Bilo kako bilo, mora se priznati da postoji barem sumnja kod mnogih koji su čuli ovu izjavu da Klopp ustvari ne govori istinu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi