Klopp o bivšem bh. reprezentativcu: On je bio moj Mario Götze!
29-godišnji veznjak rođen u Slavonskom Brodu je upisao šest nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a debitovao je pod Mehmedom Baždarevićem

Trener Liverpoola pomno prati i Championship

Klopp o bivšem bh. reprezentativcu: On je bio moj Mario Götze!

Liverpoolu ove sezone ide odlično u Premier ligi s obzirom da su izabranici Jurgena Kloppa trenutno na prvom mjestu tabele. Kada je u pitanju drugi rang engleskog fudbala, tamo za sada glavnu riječ vodi Norwich.

Zanimljivo je da Jurgen Klopp ima puno dodirnih tačaka sa "Kanarincima", pa je za britanske medije govorio o Norwichu, koji teži povratku u elitu.

Na klupi Norwicha je Daniel Farke, Kloppov sunarodnjak koji je također svojevremeno radio u Borussiji Dortmund, a dres ove ekipe nosi nekoliko igrača sa kojima je imao priliku sarađivati u prošlosti.

"Znam za sve rezultate Norwicha, mnogo njihovih igrača su nekada bili moji. Moritz Leitner je bio sjajan kada sam ga trenirao, ali tu nije samo on", poručio je Klopp za Sky Sports, pa se osvrnuo i na nekadašnjeg bh. reprezentativca Marija Vrančića kojeg je trenirao u Mainzu, a koji danas nosi dres Norwicha:

"Mario Vrančić je bio moj igrač. On je bio moj Mario Götze u Mainzu, imao je tek 17 godina, a bio je u ekipi. Poznajem ga godinama, a on je i dobar prijatelj sa mojim sinom".

"Marco Stiepermann je bio u Dortmundu kada smo osvojili titulu 2011. godine. Tu je bio i Felix Passlack koji je imao veliki potencijal", dodao je Klopp.

Inače, Mario Vrančić igra odličnu sezonu u dresu Norwicha, te je u 14 utakmica za Kanarince u Championshipu postigao i tri gola. Ovaj 29-godišnji veznjak rođen u Slavonskom Brodu je upisao šest nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a debitovao je pod Mehmedom Baždarevićem. Ipak, posljednji nastup za Zmajeve upisao je još u martu 2017. u prijateljskom susretu sa Albanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi