Jurgen Klopp, zanimljiv kao uvijek, otkrio na koji način namjerava dobiti Napoli

Večeras derbi Lige prvaka

Jurgen Klopp, zanimljiv kao uvijek, otkrio na koji način namjerava dobiti Napoli

Jurgena Kloppa da nema, trebalo bi ga izmisliti. Ne samo da je zanimljiv pojavom, već je svaki njegov istup vrijedan pažnje.

Trener Liverpoola govorio je o večerašnjem derbiju protiv Napolija. Priznao je kako njegov tim nema strah od toga da će primiti gol, ali je vrlo svjestan posljedica toga.

Nakon što su po prvi put izgubili tri susreta u svojoj skupini, Redsi moraju pobijediti svoga protivnika 1:0 ili dva gola razlike ukoliko prime gol na Enfieldu.

Aktivni, usredotočeni

"Nemate takvu situaciju 20 puta u karijeri, zato smatram da naš pristup prije ove utakmice treba biti kao i prije svake druge. Ne, mi nikada ne želimo primiti gol, to je tako, uvijek želimo pobijediti, to je tako. Ostatak ćemo vidjeti tokom utakmice. Moramo biti jako aktivni, vrlo usredotočeni, čvrsti u igri. I ne bojati se prije utakmice da ćemo primiti gol.

"Oni (Napoli) trebaju puno raditi za bilo kakvu šansu, a onda imamo priliku da ih iskontriramo. S druge strane, moramo biti efikasni."

Liverpool je ubilježio 14 utakmica bez primljenog gola od 18 na svome terenu u svim takmičenjima i pobijedio je deset svojih domaćih susreta protiv italijanskih ekipa - s tim da je Roma 2001. godine bila jedina ekipa koja ih je zadržala da prođu dalje.

Kloppova ekipa sada je bolje postavljena za pobjedu 1:0 nego što je to bila u svakom trenutku u posljednjem desetljeću, ali Klopp je daleko od razmišljanja da bi išao na rezultat.

"Jedino što je jasno je ako povedemo 1:0, da to neće biti uobičajeno vodstvo. Da to nije tipičnih 1:0", dodao je.

1:0 dobro, 3:2 nije

"Ako postigne Napoli gol onda mi moramo postići drugi i treći i to je vrlo težak posao. Već smo to znali, ali sada se moramo baciti posao. Nismo svi bili 500 puta u situaciji u kojoj je 1:0 dobar rezultat, a 2:1 nije. Pa onda opet 3:1 jeste, ali 3:2 nije."

"To je jedna vrlo živahna mješavina koja stvara mnogo emocija i zaista moramo biti zatvoreni i oprezni pozadi kao da se ništa ne događa. To je veliki izazov, ali momci su igrali mnogo puta velike utakmice i to prilično dobro. Znamo kako biti čvrsti i istovremeno aktivni. "

Klopp ne razmišlja o ispadanju u grupnoj fazi, ali inzistira na tome da neće igrače iskoristiti kao izgovor ako se ne bi plasirali dalje.

"Ako govorimo o tome da nećemo biti u Ligi prvaka u februaru, nećemo traži izgovor. Ako budemo ili ne igrali Evropsku ligu, a moguće je da ni nju ne budemo igrali, to će tako biti. Ne trebamo učiniti veći napor nego što činimo. Moji igrači, znam, odlučni su da ostanu u natjecanju. Ako ne pobijedimo koliko moramo i izgubimo povjerenje, to je naša odgovornost."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako ćemo nakon dosadašnjih igara u Premier ligi, gdje smo jedina preostala neporažena ekipa, izgubiti povjerenje zbog jedne izgubljene utakmice - to će biti jako loše.

"Ono što smo dosad naučili jest da radimo mnogo i da budemo težak rival. Protiv nas nikome nije ugodno igrati, mi smo stalna prijetnja. Ako izgubimo to u jednoj utakmici... Ne, ne mogu vjerovati da će se to dogoditi."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi