Klopp o Draxleru: Kada novac zavede igrača, karakter se gubi
EPA

Nijemac otišao u PSG

Klopp o Draxleru: Kada novac zavede igrača, karakter se gubi

Seriju najvećih transfera u januarskom prijelaznom, kada je u pitanju evropsko tržište, otvorio je Julian Draxler. 

Dosadašnji član Wolfsburga će od proljeća nastupati za Paris Saint-Germain, a engleski medij The Times tvrdi da je u proteklim danima borbu za njegovo dovođenje vodio i Liverpool. Novac je, ipak, presudio u konačnici. 

"Igrači koje veliki novac može da zavede, gube svoj karakter. Igračima mora biti jasno da i u Liverpoolu mogu mnogo da zarade, ali mi ipak nećemo da skrenemo s uma. Insistiramo isključivo na igračima čiji se karakter poklapa s karakterom tima. Niko neće da napusti Liverpool zbog novca", kaže Klopp. 

Draxler će sa svojim novim klubom potpisati ugovor na četiri i pol godine, a dogovoreni su i finansijski detalji. Wolfsburg će zaraditi 35 miliona eura obeštećenja uz potencijalne bonuse u iznosu od 10 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti