"Sve generacije porodice Oscar će biti zadovoljne"

Klopp o transferu Oscara

"Sve generacije porodice Oscar će biti zadovoljne"

Komentar na transfer Oscara u kineski Shanghai SIPG dao je i Liverpoolov trener Jurgen Klopp. 

Brazilac je odlučio napustiti Chelsea i pojačati Shanghai koji će ga učiniti najplaćenijim fudbalerom na svijetu, a njegova godišnja plaća će iznositi nevjerovatnih 20.8 miliona eura. 

Među onima koji ne shvataju Oscarovu odluku je i Jurgen Klopp, koji smatra da se i na evropskim terenima može zaraditi sasvim dovoljno.

"U svakoj od evropskih liga se može zaraditi mnogo novca i postati jako bogat, pogotovo kada si klasa. Nemam pojma zašto ljudi čine takve odluke", prokomentarisao je Klopp transfer Oscara i dodao:

"Za mene to sigurno ne bi bila opcija, ali svako radi onako kako misli da je najbolje. Nadam se da se neće pokajati. Sve generacije porodice Oscar će biti vrlo zadovoljne njegovom odlukom, nikada neće imati problema s novcem", našalio se njemački trener. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U novom klubu Oscar će dijeliti svlačionici s Hulkom s kojim se od ranije poznaje iz reprezentacije Brazila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi