Klopp o incidentu sa Hendersonom: To je sr*nje
Klopp je rekao Hendersonu kako ga je ignorisao i nije mu pružio ruku

Trener LIverpoola pokušava smiriti situaciju

Klopp o incidentu sa Hendersonom: To je sr*nje

S. Pašalić

Liverpool je u nedjelju odigrao veliki derbi protiv Manchester Uniteda, a rezultat je na kraju bio 0:0.

Utakmica u kojoj nije viđen veliki broj šansi je donijel Liverpoolu jedan bod kojim je ostao na vrhu Premier lige iako je sada upravo taj jedan bod razlika koju tim sa Anfielda ima ispred Manchester Cityja.

Ono što je sa ovog meča ostalo upečatljivo je situacija iz 72 minute kada je Jurgen Klopp odlučio da izvede iz igre kapitena Jordana Hendersona i uvede Xherdana Shaqirija u nadi da stigne do sva tri boda u ovoj utakmici.

Henderson je pri izlasku samo prošao pored trenera Liverpoola bez da se pozdravi s njim nakon čega mu je Klopp doviknuo "Nisi mi pružio ruku" te mu je očitao bukvicu nakon čega je Henderson ipak na kraju morao pružiti ruku svom treneru.

Klopp je nekoliko dana nakon incidenta komentarisao tu situaciju pa je cijeli slučaj nazvao sr*njem.

"Kod mene se igrač prilikom izlaska s terena mora rukovati s trenerom. Ali to vrijedi i za mene, koji se moram rukovati s igračima, pri čemu nemamo pravilo da me moraju vječno čekati. Zato je prilikom Hendersonovog izlaska iz igre došlo do nesporazuma, jer Hendo me čekao da se rukujemo dok sam ja davao upute Shaqu, koji je ulazio u igru. Kada je vidio da sam se udubio u razgovor s njim, Hendo je izašao van terena i pozdravljao je navijače. Tada sam ga zaustavio i rekao mu da se vrati i stisne mi ruku."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nijemac je bio bijesan na novinare koji su prema njegovom mišljenju stvar napuhali i dodatno zakomplikovali.

"To je sranje. Danas se pišu takve gluposti bez ikakvih dokaza. Kao što je ona da sam nakon meča vikao na Hendersona u svlačionici, što nikako ne može biti istina. On je tada bio na doping-kontroli.", dodao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti