Klopp: Pitat ću Mourinha gdje će raditi iduće sezone

"Ja sigurno ostajem u Borussiji"

Klopp: Pitat ću Mourinha gdje će raditi iduće sezone

A. Haznadarević

Borussia Dortmund i Real Madrid će ukrstiti koplja u polufinalnom dvomeču Lige prvaka, te će sportska javnost imati mogućnost da nakon grupne faze ovog takmičenja vide još dva ogleda velikana Njemačke i Španije.

Za trenera Milionera će ovaj duel biti još zanimljiviji, budući da se upravo njegovo ime često spominje kao ime Mourinhovog nasljednika na klupi Reala, što je, kako i sam priznaje, jako pozitivna stvar, ali istovremeno i daleko od istine:

 

"Morat ću pitati Josea Mourinha gdje će raditi iduće sezone. Ja ću i dalje biti trener Borussije Dortmund, osim ako se nešto drastično ne dogodi i vodstvo kluba me se poželi riješiti. Ukoliko se moje ime spominje u kontekstu mogućeg nasljednika Mourinha, ako on uopće odlazi, to je za mene čast. Bolje da se priča da Real Madrid želi Kloppa, nego da želi bilo koga osim Kloppa. Ali, ja ću i sljedeće sezone sigurno biti u Borussiji", kazao je sjajni strateg njemačkog tima.

 

On je istakao kako trenutno uopšte ne razmišlja o Madriđanima, već su mu misli uspjerene na bundesligaške duele.

 

"Loša je vijest da trenutno razmišljam samo o Mainzu. Iskreno, nisam imao vremena razmišljati dublje o Real Madridu. Međutim, reći ću vam dvije stvari. Činjenica da smo igrali protiv Reala u grupi je sasvim različitih karakteristika u odnosu na naše susrete u polufinalu. Tada oni nisu imali Marcela, kao i neke napadače. Sada će biti jači, ali i mi ćemo biti jači. Želimo uživati u ogledima s Real Madridom, ali želimo i odigrati snažno. Sam plasman u polufinale je za nas već nešto vrlo posebno."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Ne uživam i ne sviđa bi se biti poznat. Ne čitam novine, ali svejedno znam što drugi govore. Znam da su mnoge stvari napisane o mojoj kosi, ali to nije moj problem i ne interesuje me", zaključio je Klopp. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.