Klopp: Pokušavao sam... ali nisam mogao zahvaliti Bogu

Nijemac cijeni Romu

Klopp: Pokušavao sam... ali nisam mogao zahvaliti Bogu

Jurgen Klopp upozorio je svoje igrače da epski povratak Rome protiv Barcelone dokazuje kako talijanski klub ne bi trebalo podcijeniti u polufinalu Lige prvaka.

Klopp je bio zadovoljan jer je Liverpool izbjegao Real Madrid i Bayern Munchen, no njemački stručnjak ustrajava na tome da će Roma predstavljati zastrašujuću barijeru za njegovu momčad.

Roma je najmanje renomirani klub od polunalista, ali su Italijani potvrdili svoj kvalitet u četvrtfinalu. Nadoknadili su 1:4 iz prve utakmice, eliminiravši Barcu trijumfom 3:0.

"Pokušao sam razmišljati o onome što osjećam, ali nisam mogao reći 'Hvala Bogu što nismo dobili Bayern, hvala Bogu što smo izbjegli Real Madrid", rekao je Klopp za Liverpoolovu web stranicu.

"Bez obzira na protivnika kojeg bismo dobili, rekao bih da postoji šansa protiv svih jer je to nogomet, tako da postoji šansa i protiv Rome. Ali ako neko misli da smo izvukli najlakšeg rivala onda ne mogu pomoći takvoj osobi, očito nije vidjela obje utakmice protiv Barcelone. Druga je bila izvanredna, trebalo je biti četiri ili pet nula."

Posebna atmosfera

Liverpool će 24. aprila biti domaćin prve borbe protiv Rome na Anfieldu prije nego što se 2. maja odigra revanš.

Na pitanje da li je to prednost za Romu, kao što je bila protiv Barcelone, Klopp je rekao da se Liverpool može nositi sa intenzivnom atmosferom na stadionu Olimpico.

"Timovi su previše jaki, atmosfera je uvijek važna, naravno. U našem slučaju nije bila previše važna, Juventusu također nije bila previše važna, ali za Romu očito je bila važna", rekao je.

"Mislim da im to može biti prednost, ali sve ovisi o prvome rezultatu. Prva utakmica je kod kuće, doista se veselim jer će to biti posebna atmosfera. Bit će sjajno", dodao je.

Liverpool se nije susreo s Romom od 2002. godine, ali još uvijek ima lijepe uspomene na Vječni grad nakon dvostrukog osvajanja Kupa šampiona - jednom protiv Rome na njihovom stadionu 1984. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Duel će biti prilika i da se Mohamed Salah susretne sa svojim prijateljima iz Rima.

"To ovaj dvomeč čini još zanimljivijim, njemu će 100 posto biti još zanimljivije. On se već interesuje kako će izgledati sve kada se vrati u Rim, mislim da će biti ludnica, ali on se može nositi s tim, siguran sam", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije