Klopp preoteo Guardiolino pojačanje
Foto: EPA

Virgil van Dijk veoma blizu dolaska u Liverpool

Klopp preoteo Guardiolino pojačanje

Do prije nekoliko dana se činilo da će sjajni holandski defanzivac Virgil van Dijk dres Southamptona zamijeniti onim Manchester Cityja, ali je sada izgledno da je njegova destinacija Anfield.

Pretpostavljalo se da je Manchester City jedini klub u Premier ligi dovoljno finansijski sposoban da dovede Van Dijka, a ovaj  odlični defanzivac se odlično uklapao u Guardioline planove. Ipak, čini se da je presudilo Kloppovo pregovaračko umijeće pa će Holanđanin, po svemu sudeći, pojačati redove Liverpoola.

Prema pisanjima britanskih medija, Klopp je uspio nagovoriti Van Dijka da dođe na Anfield, ali je sada na čelnicima kluba da sa Southamptonom dogovore visinu naknade.

Kloppu je klub obećao između 100 i 150 miliona funti za pojačanja, a Southampton bi bio spreman pustiti Van Dijka za astronomskih 60 miliona funti, što je cijena koju će u Liverpoolu sigurno htjeti korigovati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, špekuliuše se da bi Van Dijk u Liverpoolu mogao zarađivati blizu 150.000 funti sedmično, što je nekoliko puta više nego što defenzivac Southamptona trenutno zarađuje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi