Klopp: Sezonu želimo završiti među prve četiri ekipe

Nijemac o ambicijama Liverpoola

Klopp: Sezonu želimo završiti među prve četiri ekipe

Jurgen Klopp za britanske medije je izjavio kako bi za Liverpool bio uspjeh da završi među četiri najbolje ekipe u Premier ligi.

Iako su Redsi na startu sezone imali za cilj da napadnu prvo mjesto, nakon 25 kola se nalaze na trećem mjestu sa 19 bodova manje u odnosu na vodeći Manchester City i do titule će veoma teško stići.

S tim se, čini se, pomirio i trener Jurgen Klopp koji bi bio zadovoljan i da Liverpool završi među prva četiri.

"Kada sezona počne, o nečemu može da se sanja, ali moraju da se postave realni ciljevi. Mislim da je za nas san da budemo šampioni - ne samo za Liverpool, ali posebno u Liverpoolu. To će biti prilično teško ove sezone zbog Manchester Cityja", kazao je Klopp i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako ne možeš da budeš prvi, volio bih da budem barem drugi, ali i treće i četvrto mjesto su jednako dobri i teško je do njih doći. Svimisle da je Arsenal ispao iz trke, no nisu. Tottenham se također s nama bori za mjesto u Ligi prvaka, tako da bi mjesto u prva četiri bio uspjeh", istakao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije