Klopp skroman, kupuje Kolumbijca koji neće pretjerano oduševiti navijače

Bez zvučnih imena

Klopp skroman, kupuje Kolumbijca koji neće pretjerano oduševiti navijače

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp uskoro bi mogao da u rosteru ima još jednog igrača.

Liverpoolova najveća zvijezda januarskog prelaznog roka je stoper Virgil Van Dijk, koji je u rekordnom transferu stigao iz Southamptona, dok je klub napustio Brazilac Philippe Coutinho.

Njegovom prodajom Redsi su stekli određena sredstva i mogu da si priušte još pojačanja, ali Klopp je bio skroman, pa je našao 18-godišnjeg Kolumbijca Andersona Arroya.

Igrač Independiete del Valle ranije se povezivao s Redsima, a sada se čini kako će ubrzo doći na Anfield. Problem će predstavljati radna dozvola, ali Liverpool ga planira uzeti pa poslati na posudbu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klopp je kazao da nije cilj samo dovesti igrača nakon prodaje Coutinha kako bi se zadovoljili apetiti navijača, već da će se čekati na nekoga ko će uistinu biti koristan za tim, pa je vrlo moguće da Liverpool do ljeta ne dovede neko zvučnije ime.

Nijemac vjeruje da bi povratak Lallane i forma Oclade-Chamberlaina mogli da nadoknade gubitak Coutinha.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi