Klopp sutra želi pobjedu na Etihadu

Trener Borussije Dortmund uoči sutrašnjeg duela

Klopp sutra želi pobjedu na Etihadu

Trener Borussije Dortmund, Jurgen Klopp izjavio je da će njegova ekipa tražiti pobjedu sutra u susretu protiv Manchester Cityja.

Dortmundska ekipa je slavila u prvom kolu protiv Ajaxa sa 1:0, dok je City u uzbudljivoj utakmici na Santiago Bernabeu izgubio rezultatom 3:2.

 

Trener njemačkog giganta smatra da je njegova ekipa iskusnija u odnosu na prošlu sezonu u ovom takmičenju te da će sada na terenu izgledati mnogo bolje.

 

"Napravili smo korak unaprijed i naučili smo iz poraza u prošloj sezoni", kazao je Klopp te je dodao:

 

"Sutra će biti drugačije, ali na kraju krajeva došli smo ovdje da izvučemo nešto iz ove utakmice. U potpunosti smo koncentrisani. Želimo povoljan rezultat u ovom susretu i tako ćemo i igrati".

 

Klopp je takođe kazao kako je gledao utakmicu Građana i Arsenala prije devet dana koja je završila remijem ove dvije ekipe.

 

"Način na koji Arsenal igra nije sličan našem. City ima kvalitetne igrače ali se oni moraju prilagoditi tom stilu igre. Također ako pogledate Bayern Minhen, City je kod njih izgubio a mi smo pobijedili. Vidjet ćemo šta će se sutra desiti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Dortmund i City će svoju utakmicu odigrati sutra. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti