Klopp u velikim problemima za Bayern, Kovač napravio neočekivan potez u početnom sastavu
Večeras se na Anfieldu igra veliki derbi Liverpoola i Bayerna u okviru osmine finala Lige prvaka, a engleski mediji već uveliko špekulišu o početnim sastavima obje ekipe.

Okršaj Liverpoola i Bayerna

Klopp u velikim problemima za Bayern, Kovač napravio neočekivan potez u početnom sastavu

E. Čaušević

Veliki derbi večeras na Anfieldu igraju Liverpool i Bayern u okviru osmine finala Lige prvaka.

Liga prvaka nam donosi nekoliko fantastičnih okršaja već u prvom dijelu nokaut faze, a sigurno da će najviše u centru pažnje biti utakmice Liverpoola i Bayerna. Već večeras fudbalski sladokusci moći će pratiti okršaj Redsa i Bavaraca, a atmosfera je već zagrijana izjavama s obje strane.

Sigurno da će ovo biti i taktički okršaj Jurgena Kloppa i Nike Kovača, a mnogi prednost daju treneru Liverpoola koji ima dosta više iskustva u ovakvim utakmicama. U engleskim medijima već se špekuliše o sastavima za večerašnji susret, a navodno Kovač je spremio jedno veliko iznenađenje.

Prema svemu sudeći na klupi za rezervne igrače večeras će ostati James Rodrigez koji je vjerovatno najzvučnije ime Bavaraca. Umjesto njega šansu će dobiti Kingsley Coman koji se nedavno oporavio od povrede. Kovač želi brze igrače na krilima, a očito da se James ne uklapa previše u to.

Sastav Bayerna za okršaj protiv Liverpoola najvjerovatnije će izgledati ovako: Neuer, Kimmich, Hummels, Sule, Alaba, Javi Martinez, Thiago, Goretzka, Gnabry, Coman i Lewandowski.

Klopp muku muči sa štoperima

S druge strane veliki problem za trenera Liverpoola su štoperske pozicije. Ima dostupnog jedino Joela Matipa, dok Virgil van Dijk ne može igrati zbog suspenzije, a Joe Gomez i Dejan Lovren su povrijeđeni. Engleski mediji prenose da će na štoperskoj poziciji zaigrati i neki defanzivni vezni, a prema svemu sudeći će to biti Fabinho.

Naravno, najmanji problem za Kloppa su rješenja u napadu i sigurno je da on neće odstupati od igrača koji donose najveću prevagu, a to su Mohamed Salah, Sadio Mane i Roberto Firmino. No, u veznom redu će biti nekih promjena.

Od prve minute će zaigrati Jordan Henderson jer Fabinho ide na štopera, dok će James Milner dobiti prednost ispred Nabyja Keite. Također, u veznom redu će biti i Wijnaldum koji igra veoma dobro u posljednje vrijeme.

Vjerovatni sastav Liverpoola: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson, Henderson, Milner Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se kladionica tiče tu je situacija nešto jasnija oko favorita u ovom meču. Dosta manja kvota je na Liverpool nego što se očekivalo, a na Bayernu odavno nije bila veća u nekom duelu. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte sve kvote za ovaj meč na OVOM linku.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi