Klopp upozorio Grujića: "Mrzim lijenost"

Trener Liverpoola

Klopp upozorio Grujića: "Mrzim lijenost"

Srbijanski fudbaler Marko Grujić kritikovan je od strane trenera Liverpoola Jurgena Kloppa. 

Naime, mladi Grujić je u prijateljskoj utakmici odigranoj protiv Cristal Palacea žestoko startovao na Wilfriedu Zahi, a iako je prošao bez crvenog kartona, nisu ga zaobišle kritike Kloppa. 

Menadžer tima sa Anfielda je poručio Grujiću da ne bude lijen u defanzivnim zadacima, jer u tim situacijama zapada u problem sa kartonima. 

"Nisam vidio to u momentu, ali čuo sam da je bilo za crveni karton. To nije dobro. I za Markovo dobro, to mora da se promijeni", prokomentarisao je Klopp, dodavši:

"Grujić je visok, brz, igra mudro, sve kako treba. Ali u ovim defanzivnim situacijama, mora da ranije reagujete da biste mogli da izazovete protivnika, a ne da ga faulirate." 

"Za mene je to čisto kašnjenje, gašenje mašine, rješavanje situacijea a da niste na vrijeme razmislili kako. Mrzim to. Treba da se trči, a ne da se pravi faul. Da se ide naprijed, naprijed, naprijed. Sve suprotno za mene je lijenost", poručio je Klopp. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovog ljeta govorilo se kako bi Grujić mogao završiti na posudbi, u potrazi za većom minutažom, međutim sve je izvjesnije da će i sljedeću sezonu provesti na Anfieldu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi