Klopp: Želim vidjeti hrabrost u očima igrača
Foto:EPA

Novi trener Liverpoola želi da se igrači zabavljaju

Klopp: Želim vidjeti hrabrost u očima igrača

S. Bošković

Novi trener Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da njegovi igrači moraju biti mnogo hrabriji na terenu, te se više zabavljati.

Redsi su u osam mečeva postigli samo osam golova i nalaze se tek na desetom mjestu  prvenstvene tabele.

Ipak, Klopp je na press konferenciji rekao da od svojih fudbalera očekuje mnogo više trke i borbe, te se nada uspješnom debiju u subotu protiv Tottenhama.

"Moramo se više aktivirati na terenu. Moramo pružiti veoma dobru predstavu u subotu kad igramo protiv veoma dobrog tima. Skupa moramo trčati i boriti se. Želim vidjeti više hrabrosti u njihovim očima i želim da igrači uživaju kad se nađu na terenu. Trebaju više da se zabavljaju", rekao je Nijemac, te je još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrači moraju vratiti samopouzdanje koje su izgubili protiv Aston Ville. Trebamo naučiti da nije bitno kakve greške pravimo na terenu, te da se svi moramo držati skupa", zaključio je bivši trener Borussije Dortmund. 

Napominjemo, Klopp je na klupi Liverpoola zamijenio Brendana Rodgersa, a svoj debi u Premier ligi imat će u subotu kad njegov tim gostuje Tottenhamu na White Hart Laneu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.