Kloppova mašina melje redom: Arsenal pregažen na Anfieldu!
Tim sa Anfielda već gotovo tri decenije čeka na titulu prvaka. Ove sezone igraju fantastično i na dobrom su putu da konačnu dođu do trofeja (Foto: EPA)

Topnici teško stradali

Kloppova mašina melje redom: Arsenal pregažen na Anfieldu!

Midhat Šljivak

Liverpool je u velikom derbiju 20. kola engleske Premier lige na svom Anfieldu deklasirao Arsenal rezultatom 5:1.

S obzirom na to da oba tima ove sezone igraju veoma atraktivan i napadački fudbal, očekivalo se dosta golova, a to smo na kraju i dobili.

Arsenal je poveo u 11. minuti. Sjajnu akciju je završio Maitland-Niles i pogodio je za vodstvo Topnika od 0:1.

Međutim, već pet minuta kasnije Liverpool je imao prednost od 2:1. Greške odbrane Arsenala iskoristio je Roberto Firmino, te golovima u 14. i 16. minuti donosi preokret i vodstvo domaćem timu.

Na novi pogodak se čekalo do 32. minuti. Fantastičnu akciju Redsa završio je Sadio Mane za sigurno vodstvo od 3:1.

Nije domaći tim stajao ni nakon trećeg gola, a u nadoknadi prvog dijela ponovo su pogodili mrežu Berna Lena. Mohamed Salah je iznudio penal i pogodio je za uvjerljivih 4:1 na poluvremenu.

U nastavku je tim Jurgena Kloppa i dalje dominirao, ali smo na kraju vidjeli samo jedan gol u drugom poluvremenu. Nakon duela Seada Kolašinca i Dejana Lovrena, sudija Michael Oliver je dosudio novi penal, a ovog puta Firmino pogađa za 5:1.

Do kraja promjene rezultata nije bilo, pa je Liverpool potpuno razbio protivnika u današnjem duelu. Sead Kolašinac je odigrao 80 minuta u ovom meču.

Premier liga, 20. kolo:

Liverpool - Arsenal 5:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ADIER
Prvaci ! #YNWA
1 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi