Klose je najbolji strijelac Mundijala svih vremena!

Postao je besmrtan

Klose je najbolji strijelac Mundijala svih vremena!

Miroslav Klose je svojim pogotkom protiv Brazila postao najbolji strijelac svjetskih prvenstava svih vremena!

Pogotak koji je postigao u 23. minuti bio je njegov drugi gol u Brazilu a ukupno šesnaesti na Mundijalima. Kloseu je ovo četvrto i posljednje prvenstvo na kojem igra i u reprezentativnu penziju će otići kao pobjednik. Do večeras je sa Kloseom na listi strijelaca izjednačen bio Ronaldo sa 15 golova za kojeg je ovo bila prava noćna mora jer je i pored svega toga njegov Brazil pretrpio najveći poraz u historiji. 

Klose je u pobjedi Njemačke odigrao 58. minuta a onda ga je zamijenio Schurrle. Izuzetno objektivna publika na stadionu u Belo Horizonteu gromoglasnim aplauzom ispratila je novog rekordera svjetskih prvenstava u svlačionicu, a on im je na to sve također uzvratio. 

Miroslav Klose koji prkosi godinama pokazao je da je bio i ostao majstor, a njegova Njemačka je sa nevjerovatnih 7:1 slavila protiv Brazila i plasirala se u finale Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.