Klose: Španija nije nepobjediva

Napadač Elfa optimista uoči polufinala

Klose: Španija nije nepobjediva

Miroslav Klose uoči utakmice polufinala SP-a protiv Španije misli kako reprezentacija aktuelnih evropskih prvaka nije nepobjediva, te da je Njemačka mnogo napredovala od njihovog finala prije dvije godine.

„Španija je definitivno bolja momčad od Engleske i Argentine. Imaju fantastičan tim, ali nisu nepobjedivi. Gledao sam reprizu utakmice protiv Paragvaja i shvatio da imaju slabosti. Možemo uočiti njihove slabosti i iskoristiti ih“, kaže napadač Bayerna koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao četiri pogotka.

Miroslav Klose nije zvijezda tipa Messija, Ronalda, Torresa, Rooneya ili Riberyja, ali ih je sviju svojim igrama zasijenio na ovom prvenstvu. Nijemcu poljskog porijekla nedostaje još samo jedan pogodak kako bi na vječnoj listi strijelaca dostigao Brazilca Ronalda.

Klose misli kako je nemoguće upoređivati današnje reprezentacije Njemačke i Španije sa onima od prije dvije godine koje su igrale u finalu Eura u Beču Kada je Španija golom Fernanda Torresa stigla do naslova prvaka. 

„Ne mogu se porediti ta i ova utakmica. Timovi su se dosta promijenili, ima dosta novih igrača koji tada nisu bili. Ja milsim da smo mi dosta napredovali u posljednje dvije godine“, zaključio je Miroslav Klose, dvostruki strijelac protiv Argentine u četvrtfinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.